Området / Cykling

Cykling på racer eller MTB ?

Cykling i Piemonte - med plads til dig på vejen.

 
Er du bare lidt glad for at cykle, så er Piemonte et fantastisk område at cykle i. Små hyggelige byer, vinmarker, dyreliv...., nyd den friske luft, duften af krydderier, forrygende udsigter og kom helt tæt på de lokale.
 
Det er muligt både at køre på racer og MTB.
 
Fra huset er der 300 meter til asfaltvej, og du kan køre på skovvejen med din racer.
 

Små veje i området

 
Der er rigtig mange små asfalterede veje i området, hvor man skal være heldig, hvis man møder en bil. Der er bakker overalt, typisk 300-500 meter høje. Opkørslerne er 3-6 km lange, med stigningsprocenter på op mod 25-27%.
 
Mod syd er bjergene op til 1200-1300 m høje.
 
Selv på mountainbike er det fedt at køre på de små asfalterede veje, som ikke er mere end et par meter brede.
 

Området er undersøgt på cykel

 

Efter en del ferier i huset er vejen i området nu undersøgt på både racer og MTB. Der findes dog fortsat nye veje og spændende stier.
 
Når du lejer huset, kan René sende dig filer til Garmin, som du kan downloade og køre efter på MTB, hvis ikke du er til "jeg kører ud i området og ser, hvad jeg møder".
 
Det kan dog være svært at ramme samme niveau, men du er velkommen til at få de ruter, René har lavet - dog med ansvarsfraskrivelse. Ruterne har stejle stier, i skov såvel som vinmarker til MTB turen.
 
Dette er måden, René har lært at kende området - samtidig er han vild med at studere fysiske kort, og her findes også nye veje, der skal undersøges.
 
Vi har fundet en masse spændende stier og vognspor, blandt andet en lille grusvej op til TV masterne ved Prasco med 20% stigning, som køres på MTB.
 
I Orsara Bormida findes en meget lille gade, som starter med at stige med ca. 15-16% og slutter på toppede piksten med 27%, lige inden man når toppen af borgen. Denne tur kan du tage på begge cykler.
 
Cykling på racer i Piemonte
 

Cykelruter gennem de små byer

 
Sørg for at lægge turene, så man komme ind i så mange byer som muligt, og kør altid til toppen, hvor borgen eller kirken ligger. Det er her at gaderne er meget små, hyggelige og stejle.
 
Og husk at holde ind på de små barer eller cafe´er og nyd en kop rigtig god kaffe og de lokales gæstfrihed. 
 

Cykelferie i huset i Piemonte

 
Huset er et godt udgangspunkt for en cykelferie, om du er til MTB eller racer.
 
Ved huset er der plads til at sætte cyklen i baghuset, og du finder cykelpumpe mm. Vi har to MTB i baghuset, til størrelse 160 cm -170 cm høje personer, til fri afbenyttelse - de skal blot sættes tilbage i samme stand. Der er også flere cykelhjelme til voksne, i lidt forskellige størrelser og modeller.
 
Går noget i stykker, giv os venligst besked, hvis ikke du selv kan lave det.
 
Har du en elcykel, så tag den med, den er også fantastisk til hjælp på de stejle veje, hvis du ikke er superform.
 
I påsken havde Annette sin citybike med el, med til Italien, og det matchede fint René på MTB rundt på de små veje i området. Ligeledes har vi fulgtes ad på racer og elcykel, og dette fungerer også fint. 
 
 
 
 
 
 
  
Se film fra huset og området
Rene Spangsberg | - Danmark | Tlf.: 31153100