Huset / Ferie i Italien

Ferie i Italien 

 
Ferie i Piemonte er en ferie i det autentiske Italien og måske er du klar til at prøve en anden region til din ferie. Du har måske prøvet Toscana eller ferie ved Gardasøen?
 
Vores hus i Piemonte ligger i Norditalien, ude i en skov, men alligevel tæt på større byer med masser af indkøbsmuligheder og restauranter.
 
Området præges af hyggelige byer, bløde bakker, vinmarker med kvalitetsdruer og et område uden mange turister. Her møder du Italierne.
 
Piemonte ligger i Norditalien og er regionen lige syd for Schweiz og grænser op til Frankrig mod vest.
 
Mange spørger " Hvor er det lige Piemonte ligger ?" - De kender det fra de gode vine fra områderne Barbaresco, Barolo, Barbera og Asti, men de ved ikke præcist, hvor det ligger i Italien.
 
Piemonte i Norditalien
 

Piemonte er uopdaget område for mange danskere

 
Årsagen er nok den, at området er uopdaget for mange danskere som feriemål, dog kender de fleste Torino, som også ligger i Piemonte.
 
Piemonte ligger lige direkte 1400 km syd for den dansk-tyske grænse.
 
Gardasøen ligger 250 km øst for vores hus, og der er samme afstand til vores hus i Piemonte, som til Gardasøen i syd, når du kører fra Danmark.
 

Italienerne kalder Piemonte for det nye Toscana 

 
Et stort vinområde er kommet på Unescos verdensarvs liste, nogle af udsigtspunkterne ligger ca. 20 km nord for vores hus.
 
Den ene udsigtspunkt med udsigt 360 grader over landskabet og så langt øjet rækker. Et andet punkt er midt i vinmarkerne, også med en fantastisk udsigt. Et trejde punkt er en udsigtsplatform, ud over vinmarkerne.
 

Hvordan finder du udsigtspunkterne?

 
Se kortet i huset, hvor punkterne ligger - desværre er italienerne ikke så gode til at informere via hjemmesider, så man skal selv ud af finde det.
 
Vinmarker i Piemonte
 

Hvorfor kalder ejendomsmægleren området for det nye Toscana?

 
Området kan minde om Toscana, de bløde bakker og de mange vinmarker. Den gode mad fra Mamas egne kødgryder og den hyggelige stemning på restauranterne.
 
Er du til cykling, er Piemonte stedet med mange mindre veje og få biler, så du kører mere ugenert, end i de mere turistede områder, ex. ved Gardasøen.
 

Hvordan er Piemonte i forhold til andre italienske regioner?

 
Vi har selv holdt ferie ved Gardasøen flere gange, i regionen Toscana og i regionen Marche.
 
Byerne ved Gardasøen synes vi er meget hyggelige, dog er her mange turister og mange danskere - det præger også udbuddet på restauranter og sproget - nogle taler dansk.
 
Toscanas bløde bakker og smukke natur tiltaler os, og her fandt vi i Piemonte, at naturen minder meget om Toscana.
 
Marche - syd for Toscana - har mange hyggelige italienske byer, og ligeledes en smuk natur. Her er dog langt at køre til i bil.
 
I Marche oplevede vi følelsen af at være i det rigtige Italien og her tales der ofte kun italiensk - meget charmerende.
 

I Piemonte fandt vi de gode oplevelser fra de andre regioner samlet et sted

 
I Piemonte tales der ude på landet ofte kun italiensk, men italienerne her er meget opsatte på at gøre sig forståelige med fagter og kropssproget, så det er ikke noget problem, blot sjovt.
 
I de større byer tales der oftere engelsk på restauranterne og i butikkerne.
 
Naturen med de bløde bakker, skove afløst af vinmarker og de mindre veje uden ret meget trafik, små hyggelige byer på alle bakketoppe afspejler det italienske. 
 
Bademuligheder i naturen fandt vi ved floden 15 km fra vores hus, en unik oplevelse, midt mellem de store sten og i klart, lunt ferskvand.
 

Afstand til Vores hus i Piemonte, Norditalien:

 
Afstanden fra Danmark er den samme som til Gardasøen og noget kortere, end turen til Toscana ( godt 200 km længere) og Marche ( godt 250 km længere).
 
Turen kan klares på 14 timer non stop fra grænsen Kruså, med passende pauser og kørsel efter forholdene.
 
Har du lyst til at se mere fra Vores hus i Piemonte, se billederne fra ferieboligen her
 
Vores hus i Piemonte
  
Se film fra huset og området
Rene Spangsberg | - Danmark | Tlf.: 31153100