Området / Naturen

Naturen omkring vores hus i Piemonte

 
Der en meget afvekslende natur i området. Bjergene er 400-500 m høje, beklædt med skov, græs og ikke mindst vinmarker. Der er mange små veje og udsigten ændrer sig hele tiden.
Så husk at køre væk fra de store landeveje.
 
Nord og nord/vest for Morsasco er der vinmarker, mens der syd for er masser af skov klædte områder.
 

Uniscos verdenarvsliste

 
I området mellem Strevi og Alice bel Col er der fabelagtige udsigter, markeret med flere udsigtspunkter markeret med diverse Unesco udmærkelser.
 
Italienere går ikke så meget op i hjemmesider, så vi havde i første omgang ikke fundet noget om disse punkter. Men nu har vi fundet en italiensk hjemmeside, der viser flere punkter. Printet ligger i mappen i huset.
 
På et af kortene i huset kan du se de view point, som vi har fundet indtil nu. Vi jagter fortsat nogen.
 

Dyrelivet

 
I de mange skove lever forskellige arter af hjorte og rådyr, samt vildsvin. De er dog meget sky, men de kan høres rundt i skoven. I 2017 så vi dem hver gang, vi var i huset. De går forbi i skoven, og et par gange mødte vi dem på vejen til Morsasco, hvor de løb over vejen med deres unger. Gå ikke til dem eller imellem dem. Hold afstand.
 
"Han-rådyret" kan ofte høres ude i skoven, i starten troede vi det var en hund, indtil vi så den, så det er en anderledes "gøen", end en hund.
 

Der findes flere nationalparker i nærheden.

 
Nærmest ligger parkerne "Parco faunistico dell´Appennine" - 15 km fra huset - her bader vi i floden. Se kort i huset, hvor du kan bade.
 
"Parco Naturale delle Capanne de Marcarolo" har vandre - og MTB ruter, samt floder og søer, man kan bade i.
Parken findes syd/øst for Ovada ca. 40 kilometer fra huset. 
  
Se film fra huset og området
Rene Spangsberg | - Danmark | Tlf.: 31153100