Området / Piemonte

Piemonte, Norditalien.

 

Piemonte er regionen i Norditalien, der støder op til Schweiz.

 
Piemonte betyder "ved foden af bjergene" og der er også bjerge at se, under turen ned gennem Piemonte, til vores hus. Og i klart vejr kan du se de franske alper med sne på. 
 

Mad og drikke i Piemonte

 
Piemonte er kendt for den dejlige rødvin, der produceres her. Vinene er Barolo, Barberesco og Barbera d'alba.
Asti dessert vinen stammer også herfra. 
 
Af mad er Piemonte kendt for sine trøfler, der fåes både i olie, i pasta og sågar i chokoladen. Grissini - de tynde brødstænger, du får serveret på restauranterne, stammer fra Torino.
 
Der serveres lækker mad i Piemonte, en oplevelse er at komme i restauranter, hvor mama selv står for maden. Italienerne spiser gerne flere retter, antipasti, 1. og 2. hovedret og dessert.
Det er ikke nødvendigt, men prøv dig frem.
 
Nutella blev opfundet i Alba, under 2. verdenskrig, pga. manglen på de dyre kakaobønner. Du vil se mange nøddeplantager i området. 
 

Piemontes natur

 
Regionen er kendetegnet ved sine bløde bakker, skovområder, alperne mod nord i Schweiz og de franske alper mod vest - disse kan ses i klart vejr fra huset i vinterhalvåret.
 
Næsten overalt ses vin marker, med de skønneste druer. 
 
Ved vores hus er naturen præget af skov, bløde grønne bakker afbrudt af enkelte vinmarker og blot 10 km nord for huset ser du enorme vinmarker. Her kan du se solnedgangen mod vest, over de franske alper om sommeren. 
 
Det er et besøg værd, at tage til selve byen Morsasco ( 3 km herfra) en aften og se solnedgangen herfra - her ses solen gå ned bag de franske alper.
 

Arkitektur & historie i Piemonte

 
Piemonte byder desuden på imponerende slotte fra 1600 tallet og utallige små hyggelige byer på hver en bakketop.  
 
Her kan du ofte få en ekspresso på torvet til1 euro. Eller du vil finde en lille købmandsburik, hvor du kan få frisk brød, skinke og ost - lige til en madpakke på turen. 
 
Selvom de oftest kun taler italiensk i de små byer, er de meget imødekommende og du skal nok få noget at spise og drikke, selvom I ikke taler samme sprog. 
 

Piemontes hovedstad

 
Torino er regionens hovedstad, tidligere var den faktisk Italiens hovedstad. 
 
 
 
 
  
Se film fra huset og området
Rene Spangsberg | - Danmark | Tlf.: 31153100